Kan Christian Eriksen og Tottenham sende Juventus ud i mørket?

Tirsdag den 13. februar ruller Champions League-fodbolden igen. I en af årets første to ottendedelsfinaler gæster Tottenham Hotspur og Christian Eriksen sidste års finalister fra Juventus. Italienerne er naturligvis favoritter på hjemmebane, men man bør bestemt ikke afskrive Tottenham. Faktisk ligger der en overraskelse og lurer i dette opgør, og det er der flere gode grunde til.

 

Høj selvtillid på Wembley Stadium

I sidste sæson havde Tottenham det svært på Wembley Stadium, klubbens midlertidige hjemmebane, men sådan er det ikke længere. Spillerne såvel som fansene føler sig nu endelig hjemme på det traditionsrige stadion, og det ses tydeligt på resultaterne.

I modsætning til tidligere er Tottenham nu i stand til at slå selv de bedste hold. Dette gælder både i Europa og i England. Tidligere har de hvidklædte haft det svært i de helt store kampe, men det har manager Mauricio Pocchetino endelig fået styr på. Tottenham spiller ikke længere blot op med de bedste, nu slår de dem rent faktisk også.

Dette så man for eksempel, da de ydmygede Liverpool med 4-1 eller da de slog Real Madrid og Borussia Dortmund på Wembley. Tottenham formåede endda at slå Dortmund på udebane, imens det også blev til 1-1 imod Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Tidligere var Tottenham et hold, der spillede underholdende fodbold, men som aldrig opnåede noget. Klubben mangler stadig at vinde de store trofæer, men nu slår de igen de store hold. Det er et vigtigt første skridt.

 

Tottenham er gode imod italienske hold

Første gang Tottenham mødte et italiensk hold i europæisk fodbold var i 1972. Her mødte de AC Milan i UEFA Cup-semifinalen, og det blev med Spurs som sejrsherre. 2-1 vandt Tottenham på hjemmebane, imens de spillede 1-1 på udebane. Dermed kvalificerede Spurs sig til finalen, som de senere vandt.

I alt har Tottenham spillet 11 kampe imod italienske hold i europæisk fodbold. Her er det blevet til fire sejre, fire uafgjorte og kun tre nederlag med en samlet målscore på 14-13 i Spurs’ favør.

Sidst Tottenham mødte et italiensk hold var i Europa League ottendedelsfinalen i 2012/2013-sæsonen. Her tørnede de sammen med Inter, som de sendte ud efter to dramatiske kampe. 3-0 vandt Tottenham på hjemmebane, inden de tabte 4-1 på udebane.

Faktisk er Tottenham aldrig blevet slået ud af et italiensk hold i en europæisk turnering.

 

Dårligt Juventus-hold

I de sidste par sæsoner har Juventus været fuldstændig suveræne i den italienske Serie A. Sådan er det dog ikke helt længere. I denne sæson ligger de blot på andenpladsen efter Napoli. Juventus tager ganske vist den ene sejr efter den anden for tiden, men de kommer ikke helt så nemt som tidligere. Spillet er ikke lige så overbevisende, og det er tydeligt at storholdets dominans er ved at komme til en ende.

Juventus har i en årrække været bygget op omkring folk som Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini og Andrea Barzagli, men de er alle oppe i årene nu og nærmer sig pensionsalderen. Det samme kan man sige om mange af Juventus’ andre profiler.

Mario Mandzukic, Gonzalo Higuain, Blaise Matuidi, Claudio Marchisio og Sami Khedira er også alle på den forkerte side af de 30.

Juventus mangler simpelthen noget ungdommeligt gåpåmod, hvilket Tottenham har i overflod. Mange af Juventus-spillerne er formentlig en smule mætte, og Massimo Allegri bliver snart nødt til at foretage et generationsskifte.

 

Så gode er oddsene på Tottenham

Ved bookmakeren NordicBet kan man både oddse på, hvordan de to opgør går såvel som, hvilket hold, der går videre. Bookmakeren vurderer, at Juventus er kæmpe favorit til at snuppe den samlede sejr, da de blot udbydes til odds 1,67. Til sammenligning er der odds 2,20 på, at Tottenham går videre til kvartfinalen.

For at Tottenham kan gå videre, skal de levere en god præstation i åbningskampen på Juventus Stadium. Tottenham har brug for at score mindst ét udebanemål, og de kommer derfor formentlig til at gå offensivt til værks.

Englænderne dur ikke til at stille sig ned og afvente modstanderen. I stedet skal Tottenham-profilerne frem på banen og presse Juventus. Dette kan skabe omstillinger, som Harry Kane, Christian Eriksen, Dele Alli og Heung Son-min kan udnytte.

Hos NordicBet får man odds 1,92 på, at Tottenham ikke taber kampen. Det bliver en svær opgave, og Pocchetino er formentlig tilfreds med et smalt nederlag. X2-spillet indeholder dog stor værdi, da Tottenham er et fremragende hold.

De har tidligere på sæsonen vist, at de sagtens kan slå og hente point ude imod de største hold. Juventus derimod er vant til Serie A-modstandere, der stiller sig dybt på banen og venter på kontraer. De er ikke vant til offensive mandskaber som Spurs, der presser dem højt oppe på banen.

 

Odds på kampen her