Kan Pia Olsen Dyhr og Socialistisk Folkeparti overraske ved valget?

Der er netop udskrevet valg og valgkampen er i gang og den 18. juni skal vi til valgurnerne for at stemme på hvilke politikere vi ønsker i Folketinget.

For den glade gambler der ønsker ekstra spænding på valgaftenen, så giver de fleste bettingsider gode muligheder for at oddse på udfaldet, så de til tider lidt tørre valgprognoser pludselig kan blive anderledes spændende at følge med i.

Her ser vi nærmere på Socialistisk Folkeparti – bedre kendt som bare SF – og kommer forslag til odds som du kan krydre din valgaften op med.

 

Socialistisk Folkeparti siden sidste valg

SF_logoTil folketingsvalget i september 2011 fik SF 9,2 procent af stemmerne, og samlet set fik den røde blok et flertal i Folketinget, der gjorde at SF sammen med Socialdemokraterne og det Radikale Venstre kunne gå sammen i regering.

Selvom SF gik tilbage i mandater i forhold til valget i 2007, kunne valget samlet set betragtes som en succes. Rød blok fik magten, SF indgik i regering og SF fik seks ministerposter.

Siden da gik det tilbage. Regeringen agerede ikke helt så rødt som mange af SFs vælgere og politikere ønskede det og prognoserne talte imod, ikke bare SF, men hele den røde blok.

I januar 2014 blev et meget omdiskuteret salg af DONG det der fik den interne uro i SF til at bryde ud for alvor og splitte mange af partiets medlemmer. SFs politikere kunne ikke blive enige om at stemme ja til salget, og det hele endte med at SFs daværende formand Annette Vilhelmsen trak sig og at SF trak sig helt ud af regeringen. I de efterfølgende uger trak flere højtstående SF politikere sig fra partiet, og skiftede til enten Socialdemokraterne eller det Radikale Venstre.

 

Odds på Socialistisk Folkeparti ved valget

Alle prognoser peger på at SF går tilbage i mandater til valget den 18. juni 2015. I et vægtet gennemsnit af de forskellige prognoser ligger SF til at få 6% af stemmerne. På trods af prognoserne, så vurderer Unibet at SF får mere end 6,5% af stemmerne.
Således giver Unibet i skrivende stund pengene 1,72 gange igen hvis SF får over 6,5% af stemmerne, mens de giver pengene 2,0 gange igen hvis SF får under 6,5% af stemmerne.

Unibet kan helt sikkert finde prognoser hos analyseinstitutter der taler deres sag, men ser man på et gennemsnit af de mange analyseinstitutters seneste tal, så ser det ikke ud til at de kommer over de 6,5%

SF har naturligvis en valgkamp, hvor de kan flytte stemmer i deres retning, men som beskrevet tidligere sagde SF farvel til mange af deres store politiske profiler i 2014 og har samtidig en formand i Pia Olsen Dyhr, som ikke helt har formået at brænde igennem i medierne.
SF til at få under 6,5% af stemmerne hos Unibet virker derfor som et fint odds til den store valgaften, som tingene ser ud for SF i øjeblikket.

Spil på Valget hos Unibet >>

 

Vil du oddse på Folketingsvalget 2015, kan du også finde langt flere odds og gode spilmuligheder hos Odds.dk.

Held og lykke med oddsene. Der er ingen der har sagt, at de politikere der kommer i regering behøver at være de eneste der føler sig som vindere på valgaftenen.