Sportsbetting med Fornuft

Odds og betting på sport er efterhånden en lige så integreret del af sporten som sporten selv, fordi sport ikke ville eksistere på samme i et globalt marked uden folk, der interesserede sig for det. Når så folk finder en interesse for sporten, udvikler de sig som regel en vis viden inden for sporten – nogle mere andre naturligvis. Sportsbetting er en metode for folk at omsætte denne viden, de føler, de har inden for sporten, til egentlig valuta.

Sportsbetting eksisterer udelukkende, fordi folk tror og oprigtigt mener, at de kan udregne resultatet af en kamp baseret på informationer, de bliver givet før kampen, og realistisk set så er det også en kompliceret algoritme at udregne et resultat baseret på simple informationer som, hvem der starter, hvornår de spillede sidst, og hvordan deres form er lige pt, fordi kampen, eller instanser af den i hvert fald, som regel ikke går helt efter bogen.

Er man dog i stand til at udregne disse resultater, kan det dog være en lukrativ fornøjelse, og det er det, der i bund og grund lokker folk ud over den naturlige spænding, der opstår ved at have noget spil i en situation ude af din magt.

 

Spil med hjernen – ikke med hjertet

Det er sjældent effektivt økonomisk set at spille med hjertet, medmindre hjertet er i overensstemmelse med hjernen. Nogle vil måske føle sig utilpasse ved at spille mod ens eget hold, men hvis man ønsker økonomisk succes kan det blive en nødvendighed. Er dette tilfældet, bør man i stedet for at manifestere forholdet til ens klub ved at spilde penge på dem, spille på noget andet.

Sportsbetting i dag består af et utal af kampe fra alle verdens professionelle og sågar semiprofessionelle divisioner, så hvis man har den mindste tvivl om en kamp, der ligger tæt på en på den ene eller anden måde, så bør man kigge mod andre græsgange. Man kan også vælge konsekvent at spille mod ens eget hold, fordi man så enten er sikret en økonomisk gevinst eller en gevinst i form af glæde – medmindre man så rammer den tunge situation, at den ender uafgjort.

 

Hold styr på dig selv og din økonomi

En af de desværre velkendte konsekvenser af at spille på sport er selvfølgelig afhængighed og ludomani, der bringer dig i en situation, hvor du ikke kan stoppe dig selv længere. Sundhedsstyrelsen definerer denne afhængighedstilstand som følgende: ” Karakteriseret ved hyppigt gentagne episoder af spillelidenskab, som dominerer personens liv på bekostning af sociale, arbejdsmæssige og familiemæssige værdier og forpligtelser”.

Ud over de nævnte konsekvenser rammer det i den grad også økonomisk set, hvis det går galt – især hvis du føler behovet for at skulle vinde det tabte ind igen. De fleste bettingsites er dog opmærksomme på dette problem, og de er ofte mere end hjælpsomme skulle der opstå komplikationer.

Nogle sites har endda integrerede systemer i deres platform, der kan detektere ustadigheder i en brugers spilmønstre, så ludomani kan forebygges i stedet for først at afhjælpes, når skaden er sket. De første tegn på ludomani vil typisk være følgende:

 

  • Du bruger mere tid på spil, end du havde planlagt.
  • Du bruger flere penge på spil, end du havde planlagt – eller har råd til.
  • Du begynder at tilsidesætte andre interesser, som du hidtil har dyrket.

 

Det kan nogle gange være svært at se og anerkende disse mønstre selv, så spørg om andres vurdering, skulle du være i tvivl. Betting er altså en fantastisk måde at vedligeholde interessen for sport på samtidig med, at man har muligheden for at tjene lidt mønt på det, har man en tilstrækkelig viden, men alt skal selvfølgelig gøres med måde.

Langt størstedelen af spillere vil aldrig opleve noget lignende ludomani, men det er godt at kunne genkende symptomerne, skulle uheldet være ude.